Babaváró bulihoz ötletek

02. 17.
Szerző: 

Babát vársz? Valamelyik barátnőd terhes? A családba valakinél baba érkezik? Szervezz babaváró bulit! Olyan jó az anyuka örömében osztozni! Szerezz meglepetést egy emlékezetes programmal, ahol minden a mamáról és a születendő piciről szól! Mutatunk pár nagyon cuki kislányos és kisfiús tematikában elkészíthető dekorációt, bulikelléket, ajándékot.

A babaköszöntő Amerikában nagy divat, de nálunk is egyre népszerűbb. Nem csoda, hiszen lehetőség nyílik ajándékokkal, hasznos babaholmikkal megajándékozni a kismamát, kispapát. Jókat poénkodhatunk, és elkészülhet néhány emlékezetes pocakos fotó is a kismamáról. Ahhoz, hogy a babaváró buli igazán stílusos legyen, igazítsuk a születendő gyermek neméhez a dekoráció színeit.

Kisfiús dekoráció

Kék minden mennyiségben, minden árnyalatban. Az asztali díszekhez és a tálaláshoz cuki ötlet kék színű kartonra rajzolt rugdalódzókat körbevágni, hurkapálcára ragasztani, rájuk írni a vendégek nevét. Ez jelzi, hogy az asztalnál ki hol ül.

Kartonból kis tálkákat is kreálhatunk, tegyünk beléjük kék drazsékat. Hogy igazán stílusosak legyünk, öntsünk kék szörpöt a poharakba.

Műanyag állatfigurákra kis pomponos csákókat applikálhatunk. Nagyon édesen mutatnak az ünnepi asztalon.

Kislányos dekoráció

Ki ne szeretne bele azonnal a rózsaszín kiscicás lufikba? Könnyű elkészíteni! Ragassz a rózsaszín lufikra kis cicafüleket és cicabajszot. Állati aranyos lesz, ha a lakás különböző pontjain elhelyezed őket. A cicás tematika a tányérokon is jópofa, csinálj a papírtányérokra ugyanígy cicabajszot és fülecskéket. Biztosan mindenki jót derül rajtuk. Mostanában divatosak a mézesbödönök és a befőttesüvegek az asztalon. Pohárként is használják őket, tegyetek ti is így! A befőttesüvegekre ragaszthatunk rózsaszín szívecskéket is. Megható ajándék lehet a kismamának, ha a baráti táraság közösen készülve ráírja jókívánságait a szívecskékre.

Ha valahonnan be tudsz szerezni pár cumisüveget, poénos lehet azokat pohárnak használni egy rózsaszín szívószállal.

Babaholmik kreatív csomagolásban

Tekerd muffin alakúra az ajándékba vett rugdalódzókat és kis harisnyákat. Szalagot is köthetsz köréjük. A hagyományos kelengyés kosarat is egyedivé teheted, ha te magad dobod fel, például, úgy, hogy az ajándék holmikat egyesével, egy-egy masnival átkötött, színesre festett virágcserépbe szúrod egy hurkapálca segítségével. A zoknik és plüssállatok kis játékfának tűnnek így. Mosolyt varázsol az arcokra.

Zoknifa

Szerezzetek be az udvarról pár mutatós faágat. Ha van energiátok, le is fújhatjátok ezüstös festékkel, de ha nem, úgy is tökéletes lesz zoknifának. Az apró babazoknikat pici csipesszel aggassátok rá a vázába helyezett ágakra.