Berki: íme a leendő miniszterelnök…

11. 05.
Szerző: 

Ma már csak igen kevesen nem tudják hazánkban, ki az a Berki Krisztián, aki elérte, hogy szinte mindenki róla beszéljen. Gondoljuk csak el: rengeteg rajongója mellett szép számmal vannak irigyei is. És akkor még nem beszéltünk azokról, akik neve hallatán is utálkoznak. Talán te is közéjük tartozol, mégis tudod, kiről beszélek, és hogy mi miatt ítéled el őt. Akkor valamit mégis jól csinál, nem? Lássuk, hogyan értékeli Berki Krisztián a Berkit!

Mielőtt belemennénk, ki vagy te valójában, aki az elmúlt években médiajelenséggé vált, előbb azt áruld el, hogyan értékeled a múltadat, amikor még nem volt a Berki!

Nem szoktam a múltammal foglalkozni, mindig előretekintek, megpróbálom megélni a jelent. Azt szoktam mondani, hogy a holnap most van. Bulvárosan pedig így: aki mindig a múltat kémleli, az seggel megy a jövőbe.

Sokkal érdekesebb, hogyan váltam azzá, aki most vagyok. A hazai reality nagyasszonyának tartott kedves ismerősöm keresett meg, aki anno kitalálta a Győzikét. Fél év munka után ezt mondta: te azért leszel az első az országban, mert kívülről látod saját magad, jó az önkontrollod, pedig ezek az ingerek általában tízből tíz embert elvisznek. Furcsa, diktatórikus a stílusod. Olyan ember vagy, aki az érzéseit a háttérbe szorítja, és kőracionálisan áll a dolgokhoz.

Ennek ellenére a fejedbe szállt már a népszerűség?

Igen, de akkor még nem voltam híres, csak labdarúgó, és 17 évesen sok pénzt kerestem. Édesapám mindig mondta: fiam, kicsit spórolj! Mire én: fater, annyi a pénzem, hogy sosem fogy el. Aztán mégis. A hírnévhez nagy adag extrovertáltság kell, de a képlete egyszerű: egy álom, komoly tervek, kockázatvállalás, erőt nem kímélő megvalósítás és egy csipet szerencse.

Ritkán mesélsz a szüleidről. Miért?

Mert nem kérdezik. Én 12 évesen eljöttem otthonról, nincs szoros kötelék közöttünk. Természetesen a tisztelet maximális, és nagy köszönettel tartozom. Mindkettőjükkel tartom a kapcsolatot, de apukámhoz mindig közelebb álltam. Édesanyám azokat az éveket, amelyeket nem tudtunk együtt tölteni, megpróbálja az unokájával és Pamelával kompenzálni.

Hogyan jellemeznéd a saját magadnak kialakított életet?

Siker és nagyfokú szabadságvágy, mely egyrészt anyagi jellegű, másrészt azt jelenti, hogy csak saját magamnak kell megfelelnem. A sikeres ember gondolatokról, ötletekről beszél, általában mások sikerét is kívánja, a sikertelen szerint dögöljön meg a szomszéd tehene. Az anyagi szabadság azt jelenti, amikor már megtehetem, hogy bármit megvehetek magamnak.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy kislányom, így mindenem megvan. Nem akarok nagyobb autót, nagyobb órát vagy még egy gumicsónakot, hanem szeretnék vele minél több időt tölteni. A kapcsolatom Natival nagyon jó útra terelődött, aminek megvalósításában Pamela is segít annak ellenére, hogy nem vagyunk egy pár. Külön élünk, de szeretjük egymást, és sok időt töltünk együtt négyesben Chloékával.

Térjünk vissza az anyagi javakra. Sokszor elmondtad, hogy teljesen hidegen hagynak, de a luxus mindennapos az életedben. Hogyan lennél képes elvonatkoztatni?

A kulcs az élmény, ez nem pénz kérdése. Képes vagyok az anyagi világtól függetlenedni. Azért csinálok bizonyos dolgokat, mert azt én választom. Ezt akarom csinálni, és ezzel élményekhez juttatom magam. Élményfogyasztói társadalmunktól én sem tudom függetleníteni magam. Az élményekre, életérzésre utazom. Lefutom a félmaratont, körbetekerem az országot, átúszom a Dunát, húzódzkodom a Szabadság-hídon, felmegyek egy csizmában a Citadellára, de nem azért, mert ezt elvárják tőlem, hanem mert pozitív élményekkel gazdagodom.

Azt mondod, hogy egy olcsó kerékpárral végigtekert túra Natival ugyanolyan élmény, mintha egy méregdrága kétkerekűvel tennéd?

Nem a biciklin múlik. Ha nincs meg az anyagi biztonság a háttérben, lehet, hogy másképp éled meg ezeket a szituációkat. Ha ez megszűnne nálam, újraépíteném az életemet. Nem érzek ebben veszélyt, igazi túlélő vagyok, nagyfokú alkalmazkodóképességet fejlesztettem ki magamban. De ez nem megalkuvás. Az üzleti életben sem a nagy hal eszi meg a kicsit, hanem a gyors a lassút, tehát az nyer, aki jobban illeszkedik a környezetéhez.

Mivel lányos apuka vagy, adja magát a kérdés: veszélyes lesz majd Nati udvarlójának lenni?

Azt mondják, hogy a lányok hasonló karakterű férfit keresnek majd társnak, mint amilyen az édesapjuk. Ezt nem kívánom neki! Nati nálam erősebb személyiség lesz, pedig én sem vagyok piskóta! Nehéz lesz a párválasztása, de biztos vagyok abban, hogy egy nagyon öntörvényű és sikeres ember válik majd belőle. Kíváncsian várom, melyik utat választja a jövőben, és számára mennyire lesz fontos a család.

Az életemben fontos a számmisztika. Kislányom születése előtt kirakattam a nevét, így lett ő Berki Natasa Zselyke, és erősebb a személyisége, mint az enyém, ennek kifejezetten örülök. A Natasa önmagában túl kemény, lágyítani kellett, és fontos volt, hogy magyar neve is legyen, ezért kapta a Zselykét. Remélem, a későbbiekben olyan jó lesz a kapcsolatunk, hogy akár együtt is dolgozhatunk a médiában vagy az üzlet világában. De ha mégsem, akkor ő lesz Magyarország első női miniszterelnöke!

Visszakanyarodva az udvarlókra, biztosan elbeszélgetek a srácokkal – árulta el sejtelmes mosollyal Krisztián remélve, hogy fizikailag és mentálisan is fel tudja majd venni velük a versenyt.

Tekintsünk vissza egy kicsit a múltba. Volt olyan, amikor tőled féltették az édesapák a lányukat?

Persze. Volt egy olyan kapcsolatom – ami szerencsére nem derült ki –, amikor az úriember a barátom volt, és a következőket mondtam neki: „Figyelj, nekem tetszik a lányod, nagyon szimpatikus, és biztos, hogy fogok neki udvarolni, mert szeretnék vele kapcsolatot létesíteni”! – Furcsán nézett rám… Végül aztán áldását adta, hiszen ismer annyira, hogy tudja: nem vagyok felelőtlen, ha komolyan gondolok valamit. Sajnos ez a hölgy külföldre ment egy munka miatt, de továbbra is tartjuk a kapcsolatot. Az édesapák először furcsán néztek rám, így Oszter Sándor is, akivel már az első alkalom után jó kapcsolat alakult ki. A szakítás a nehéz, hiszen a szülő mindig a lányát védi.

Azt állítottad, hogy az erotikus tőkével rendelkező emberek az átlagnál, könnyebben boldogulnak az életben, és sikeresebbek is. Te ilyen vagy?

Ha törekszik valaki arra, hogy egyre tökéletesebb legyen, vegye számításba, hogy négyféle értékkel gazdálkodunk: pénz, intelligencia, kapcsolatok, erotikus tőke. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a szépség előnyt jelent, az élet könnyebb és sikeresebb azok számára, akik jól néznek ki.

Egyébként mindenki rendelkezik erotikus tőkével. A kérdés, hogy milyennel. Nálam működik az, ha belépek egy hivatalba, és kedves vagyok, a hölgy elintéz nekem olyan dolgokat, amilyeneket az átlagembernek nem. Sőt olyan is volt már, hogy négy zsemle helyett szándékosan csak hármat fizettem ki.

Lehet, hogy ez nem az erotikus tőkédnek, csak a Berkinek szól…

Nem, mert olyan helyekre is járok, ahol a Berkit nem ismerik. Igaz, Magyarországon már nincs ilyen, de turistalátványosság voltam a Maldív-szigeteken is; ott más karakterű emberek élnek, és nem tudták, hogy itthon ki vagyok én. De Olaszországban is megállítottak, hogy fényképezkedjenek velem. Ez is azt igazolja, hogy nagy kisugárzással rendelkezem.

Egyik barátom véleménye, hogy a férfinak az alábbi ötből legalább eggyel rendelkeznie kell: jóképű, kisportolt, jó humorú, gazdag és jó pozíció. Szerinte nekem mind az öt megvan!

Azt mondtad a nők többségéről, ők olyan életre vágynak, amilyet te tudsz biztosítani a párodnak. Ez nem túl erős állítás?

A nő és a férfi másképp működik. A férfinak az volt a dolga, hogy elmenjen vadászni, hazavigye az élelmet. Ami akkor a mamut volt, az ma a pénz. A nő számára az a férfi, aki hazahozza a zsákmányt. Aki két mamutot lőtt, király volt, aki egyet sem, az lúzer. A nők azokhoz húznak, akik biztonságot nyújtanak nekik. Az anyagiakon túl az erősebbik nem kisugárzással is kell rendelkezzen. A hölgyek ösztönösen megtalálják azokat a férfiakat, akik a jég hátán is megélnek...