Feszes bőrt mindenkinek!

06. 04.

Nyakunkon a nyár, és vele együtt kéz a kézben jár az egyre lengébb és kevesebb testfelületet takaró ruhadarabok iránt való igény. És – valljuk be –, ki ne szeretné minél frissebb, üdébb bőrrel vetni bele magát a forró nyári élményekbe?

Jó esetben még jóval a melegebb napok beköszönte előtt elkezdjük (sőt, az ideális az volna, ha abba sem hagynánk) a bőrünkkel való intenzív törődést, de ha ez most nem úgy jött össze, ahogy kellett volna, most adunk pár extra hatékony SOS tippet, amivel gyorsan és kívánságunk szerint hozhatjuk formába a bőrünket.

Mindig belülről kezdd!

Ugye, már nem szolgál újdonságként, ha azt mondom, minden, amit kívül látni szeretnénk, belül alapozza meg magát? A feszes bőr jelenléte legnagyobb részben a nagy hármason múlik; víz, telítetlen zsír és a C-vitamin egysége nyújtja hozzá a segítséget.

A dehidratált bőr petyhüdt, laza hatást kelt, így kiemelten fontos számára a táplálás ezen formája. Ha nem bírod magában a vizet, készíts citromos, uborkás koktélt, ezzel az emésztésednek, energiaszintednek is adsz egy hatalmas löketet! Ébredés után langyos, citromos vízzel kezdj, pár nap után már érezni fogod magadon jótékony hatását!

A bőr feszességét, az ízületek rugalmasságát a kollagén jelenléte befolyásolja, a kollagénfehérjék szintéziséhez pedig elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű C-vitamin-bevitel!

Személyes kedvencem a 100%-os homoktövis velő, de a citrusoktól kezdve a savanyú káposztán át a csipkebogyóig bőségesen találunk belőle rengeteg ételben.

Extra tipp:

Kollagént már tabletta, por formájában is magunkhoz vehetünk, ha ezt a formáját választjuk extra támogatásként a bőrfeszesítéshez, de figyeljünk rá, hogy a lehető legtermészetesebb összetevők mellett tegyük le a voksunkat!

A szőlőmagolaj az egyik leghatékonyabb természetes bőrfeszesítő, csodásan regenerálja a kollagén-szöveteket, táplálja, feltölti a megereszkedett bőrt. Ha vele öntjük nyakon a salátákat (azért óvatosan, itt sem szabad túlzásokba esni), már sokat tettünk a feszes bőrért.

Csodakencék?

Meglehet, hogy hívogatóan hatnak a drogériák polcán sorakozó készítmények, de érdemes kipróbálni a házi praktikákat is; itt ugyanis teljesen bizonyosak lehetünk abban, hogy a létező legtermészetesebb formában, minden terhelő, káros anyagok nélkül kezeljük magunkat!

Lássunk is párat közülük!

Pakolás a szőlő erejével:

A fent említett olajat nemcsak belsőleg tudjuk használni, csodálatos kényeztető pakolást is készíthetünk belőle.

Kenjük bőségesen a kezelendő felületre, maximum 20-30 perc elteltével öblítsük le. Extra száraz bőr esetén is kiváló támogatást nyújt.

Az ezerarcú szódabikarbóna:

Kevés olyan dolog van, melyre a szódabikarbóna ne jelenthetne megoldást: segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, összehúzza a pórusokat, méregtelenít. Csak keverjünk össze szódabikarbónát annyi vízzel, hogy sűrű pasztát kapjunk, majd kenjük magunkra. Pár perc alatt már gyönyörűen hat!

Hello, citrus!

Az egyik legkedveltebb recept a citrom és tojásfehérje kombináció. Egy evőkanál citrom levét öntsük 2 tojás fehérjéhez, verjük fel habosra, majd mehet is a kezelendő bőrfelületre! Addig hagyjuk hatni, amíg teljesen meg nem száradt!

A hosszú, meleg fürdőket ajánlott kihagyni a napirendből, ugyanis a feszes bőr ellen játszik! Használjuk ki helyette a hideg-meleg váltózuhany csodás hatásait! Fokozza a vérkeringést, feszesít, felfrissít.

Természetesen a teljes sikerhez szinte kihagyhatatlan a mozgás adta lehetőség, érdemes a mély izmokat megdolgoztató edzésfajtákat választani. Az én személyes kedvencem erre is a pilates, mely szuper hatékony, és igen gyorsan hoz érezhető és látványos változásokat!