Karácsonyi szépség

12. 23.
Címkék: 

A nagy karácsonyi rohanásban önmagunkra jut a legkevesebb időnk. Hiába határozzuk el, hogy jövőre másként lesz, évről évre újra beszippant minket az ünnepi hajrá, és a fa előtt ismét csak a fogadalom megtételére jut időnk és energiánk. 

Időzsonglőr

Sajnos az év vége munkahelyi szempontból sem a legkedvezőbb időszak, hiszen ilyenkor a mindennapok rohanása mellett az évzáró határidőkkel, az esetleges vizsgákkal is meg kell birkóznunk. Emellé érkezik a karácsonyi készülődés. Ki tud ilyenkor időt szakítani saját magára? Valójában mindenki, hiszen napi negyedóra kényeztetés tényleg mindenkinek jár. S ha már a karácsony szinte november óta körbevesz, mi mást használhatnánk erre a célra, mint karácsonyi illatokat, összetevőket?

Mézeskalács fürdőgolyó

Egy nyugtató fürdő nemcsak ellazít, hanem ápolja is a bőrünket. Ehhez remek választás a mézeskalács fürdőgolyó: 25 gramm szódabikarbónát keverjünk össze 25 gramm porrá őrölt citromsavval, valamint 25 gramm kukoricakeményítővel. Ehhez óvatosan keverjük hozzá 15 gramm kakaóvaj és – ízlés szerint – néhány csepp narancsillatú illóolaj keverékét. Egy csipet őrölt szegfűszeg és fahéj, valamint néhány csepp méz is mehet bele, és jól gyúrjuk össze. A fahéjjal vigyázzunk, mert irritálhatja a bőrt; végezzünk bőrpróbát. Ha kevésbé gyúrható, adjunk hozzá néhány csepp kakaóvajat. Ha szeretnénk, helyezzük formába, majd 2-3 nap száradás után már használhatjuk is.

Narancsos csók ajakradír

Három evőkanál kristálycukrot keverjünk össze annyi frissen facsart narancslével, amennyivel sűrűbb pépet kapunk. A keverékkel óvatosan masszírozzuk át az ajkainkat, ez nagyon jól eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ne feledkezzünk meg a radírozás utáni hidratálásról sem!

Citromos tea arcpakolás

Keverjünk össze két evőkanál mézet egy fél citrom levével, majd vigyük fel az előzőleg jól megtisztított arcunkra. Pihenjünk 10 percig, majd mossuk le a keveréket. A citrom és a méz valóságos csodaszer: a citrom szabályozza a faggyúmirigyek működését, segít a pattanások leküzdésében. Ránctalanít, halványítja a szeplőket, eltávolítja az elhalt hámsejteket, a méz pedig hidratál, rugalmassá, feszessé teszi a bőrünket.

Almás ragyogás

Fél liter meleg vizet keverjünk össze 3 evőkanál almaecettel. A keveréket használjuk hajmosáskor, garantáltan ragyogóvá és fényessé teszi hajunkat. Ne felejtsük el alaposan leöblíteni!

Mandarinos lábfürdő

Töltsünk meg félig egy erre alkalmas edényt kellemes meleg vízzel, majd oldjuk fel benne 2 evőkanál méz és 4-5 csepp nagy tisztaságú mandarinillatú illóolaj keverékét. Az ünnepi rohanásban megfáradt lábaink hálásak lesznek a kényeztetésért.

Csokis-mézes arcradír

Egy evőkanál kristálycukrot keverjünk össze egy tábla felolvasztott, magas kakaótartalmú étcsokoládéval, egy teáskanál frissen facsart citromlével és két evőkanál mézzel. A megtisztított arcot gyengéden radírozzuk át, majd mossuk le. Nemcsak az illata, de az íze is isteni!

Mákos bejgli szappan

Szappant készíteni nagyon egyszerű, főleg hogy kész szappantömböket is vásárolhatunk. Vegyünk egy nekünk tetsző formát, és olvasszunk fel annyi shea vajjal dúsított szappantömböt, amennyi a formánkba fér. A folyékony szappant öntsük a formába, majd keverjünk bele annyi mákot, amennyi tetszik. A szappan shea vaj tartalmának köszönhetően hidratálja és feltölti bőrünket, enyhén radírozó hatású.

Ünnepváró nevetés

A nagy karácsonyi hajrában sem lehet elégszer hangsúlyozni a nevetés varázslatos erejét. Egy jóízű nevetés bearanyozza a napunkat, az általa felszabadított endorfin pedig boldogságérzetünket erősíti. Ne féljünk a nevetőráncok kialakulásától: nevessünk, amikor csak tehetjük!