„A magyar menyasszonyok nem akarnak másoknak megfelelni...” Interjú Benes Anitával, a Daalarna vezető tervezőjével

05. 18.

Benes Anitával az aktuális, valamint a 2018-as esküvői trendről beszélgettünk, és ezennel hivatalosan is megnyitjuk a 2017-es esküvői szezont: csipkék, print és 3D díszítések, kétrészes megoldások. Ráadásul a Mondj igent a ruhára! is új évaddal köszönti az arákat.

Mit kell tudnunk a 2017-es trendről?

Már most is erős trend, de 2018-ra még inkább teret nyernek a kétrészes esküvői ruhák, amelyek akár szoknya plusz top, zakó és szoknya, esetleg kiskabát és nadrág párost is jelenthetnek. A csipkék továbbra is hangsúlyosak, és mellettük megjelenhetnek az extravagáns megoldások is, például felsőrésznek egy kötött pulóver. A színek közül a fehér az örök klasszikus, de a sötétebb csipkék, a rózsaszín és pasztellszínek is hódítanak. Az sem ritka, hogy az egész szoknyát print mintákkal látják el. Ha már díszítés: a csipkéken kívül a virágok és a 3D applikációk divatosabbak most, nem annyira a kövek vagy a kristályok. A klasszikus sziluettek, az A vonalú vagy a sellő mellett pedig visszaköszönnek a hercegnős szabású nagy szoknyák. Fontos, hogy ezek nem abronccsal készülnek, hanem a gazdag alapanyag-használattal érjük el, hogy a végeredmény könnyed viselet és látványos legyen.

Jövőre milyen megoldások lesznek majd divatosak?

2018-ban ékszerszerű kiegészítőkkel bolondítják meg a tervezők a kreációikat; ez lehet, például, egy érdekes vállmegoldás vagy egy izgalmas bross.

Mit keresnek mostanában legtöbbször a menyasszonyok?

A már sokszor emlegetett csipke rendkívül népszerű, szinte kikerülhetetlen alapanyag idén is. Mivel rendkívül nagy a választék, szerencsére mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző megoldást.

Hogyan látod, a magyar menyasszonyok miben különböznek a Mondj igent a ruhára! szereplőitől?

Tapasztalataim szerint a magyarországi nők sokkal kritikusabbak magukkal és a saját alkati gyengeségeikkel, ugyanakkor az amerikaiak megengedőbbek, és az aktuális trendektől függetlenül inkább választanak olyan ruhát, amilyenről gyerekként álmodoztak. A magyar menyasszonyok viszont megítélésem szerint nyitottabbak, trendkövetőbbek, és talán másoknak sem akarnak annyira megfelelni.

LOVESTORY – Találd meg az igazit!

A Daalarna új kollekcióját a szerelem sokszínűsége inspirálta. Kiválasztani sok ezer közül egyet, és igent mondani rá egy életen át... Mostantól egyetlen menyasszonynak sem kell kompromisszumokat kötnie: a Daalarna LOVESTORY kollekciójában mindenki megtalálhatja az igazit. „Esküvőiruha-tervezőként számos szerelem történetét ismerhetem meg. Ahogy nincs két pontosan ugyanolyan kapcsolat, úgy a tökéletes ruha is mást jelent minden menyasszony számára. Miközben a próbákon felfedik előttem a titkos történetüket, a készülő ruhájuk is ennek megfelelően formálódik és alakul át végül millióból az egyetlenné” – avat a rejtelmekbe Anita. Életünk során sokféle szerelemmel találkozhatunk, legyen az a gyerekkori első szerelem, egy mindent elsöprő fellángolás, egy soha be nem teljesülő vágyakozás vagy egy biztonságot adó nyugodt kapcsolat. Ez az izgalmas változatosság inspirálta a Daalarna új kollekcióját, a LOVESTORY-t. A szerelem sokszínűségét a romantikus princess-szabástól a nőiesen szexi sellőruhán át a visszafogott, minimalista fazonokig a klasszikus esküvői alapanyagok mellett a valószerűtlen, illúzióhatású uszályok, a változatos vonalvezetés, a festményszerű absztrakt minták, az érzelemgazdag színek, valamint a játékos részletek jelképezik – azért, hogy mindenki megtalálhassa a kollekcióban az igazit.