Malackák a pályán

05. 22.
Szerző: 

A nők szelídek, kedvesek, tiszták, jó illatúak és mindig odafigyelnek arra, hogy a külsejük rendezett legyen. Igen, sokszor így van, de nem mindig. Aki kíváncsi olyan lányokra (vagy akár fiúkra), akik malacokat megszégyenítő mód úsznak a sárban, a térdükön horzsolás, a hátukat összekarcolta a szögesdrótháló, annak Nyáregyházára kell látogatnia június 20-án, hogy a saját szemével láthassa azokat a „szent őrülteket”, akik nem restellik összepiszkolni, felsérteni magukat, hogy kiéljék játékos énjüket.

Akárki akármit gondol, ez messze nem csak a férfiak szórakozása. A 2014-ben rendezett Brutálfutás 3.0 eseményen, valamint az egyelőre egyszeri alkalomnak számító BURGER KING® Brutálfutás Budapest 1.0 próbatételen a nők aránya elérte a 40 százalékot! Őrület! Majdnem a mezőny fele nő! A máskor finom kis hölgyek korántsem sajnálták, hogy fülig borította őket az iszap és a legnagyobb jóindulattal is mindenkit csak saras malackának lehetett nevezni. Azon sem siránkozott egy résztvevő sem, hogy a selymes haját piszkos vízben kellett megmerítenie, szálka ment a kezébe, mikor átmászott a palánkon, esetleg karcolás okozta szivárgó vérrel összepiszkolta a ruháját.

Az is érdekes adat, hogy a 18 éven alattiak is szívesen teljesítik a kihívásokat, mert az indulók nagyjából 10 százaléka nem érte még el a felnőtt kort. Nem is kell! Mert ahhoz, hogy valaki rajthoz álljon, egy feltételnek kell megfelelni: legalább 130 cm-es magasra kell nőnie annak, aki szívesen próbára tenné magát június 20-án Nyáregyházán egy motorcross pályán a BURGER KING® Brutálfutás 4.0 próbatételen.

Az egyöntetű sikerhez bizonyára az is hozzájárul, hogy itt nem kell attól tartanunk, hogy a végén képtelenek leszünk teljesíteni a feladatokat, vagy pedig nemes egyszerűséggel leordítják a fejünket, mint egy katonának, ha véletlenül valamelyik akadályt nem tudjuk azonnal leküzdeni. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak egy-egy padot kell átugrani, vagy egy kis pocsolyába belelépni és kész. Ám az akadályok tulajdonképpen bárki számára teljesíthetők, a táv mindössze 7 kilométer.

A pálya nem hétköznapi, bizonyára motorcross pályát sokan láttak már: dimbes-dombos, végig földes helyről van szó, de azért nehezítés végett a szervezők még gondosan fel is locsolják az indulók előtt, sőt sokszor a futam közben is, amikor épp közeleg valaki, még beleadnak egy kicsit, hogy igazán dagonyásra sikerüljön a pálya. Helyenként sáros vízzel teli árkok tarkítják az útvonalat, melyeken néha elég csak átvágni, de előfordul, hogy bizony a fejet is a víz alá kell nyomni, hogy egy palánk alatt átbújhassunk; esetleg egy hatalmas adag abroncs állja el a haladás irányát, ezért aki előre akar jutni, az kénytelen átmászni a gumihegyen. Ha valaki még ezt a változatos felhozatalt is megunná, annak sem kell csüggednie, mert a táv egy részét erdőben kell teljesíteni, ahol persze nem elég csak a fákat kerülgetni, hanem a szervezők által elhelyezett akadályokon is túl kell jutni.

Azt garantálhatjuk, hogy aki a célba beér, az inkább fog hasonlítani egy malackához, mint egy előkelő hölgyhöz! De ez így van jól, mert néha nem árt megtapasztani, hogy milyen is kitörni a komfort zónánkból!

Bővebb info: www.brutalfutas.hu