Most aztán tényleg megünnepeljük a 25-öt!

08. 13.
Címkék: 

Teltházat hozott a Sziget szombatja, és vasárnap sincs pihenés, továbbra is világsztárok adják egymásnak a Nagyszínpadot a Szigeten. Sőt, ma a 25. Szigetet is megünnepeljük, a „boldog születésnapot” helyett pedig a Hurts, majd a The Chainsmokers játszik. 
Metronomy igazi önfeledt, táncos, leheletnyi melankóliát tartalmazó muzsikájával először játszik a Szigeten 16 órától a Nagyszínpadon. A zenekar legutóbbi, Summer 08 című lemeze a projekt agya, Joseph Mount utolsó szabad nyarát idézi. Utánuk az indie-rock hazájából, Angliából érkezik a White Lies, majd a 25. Szigetet ünnepeljük egy special party keretében. Ezután a Hurts koncertje következik, akiktől biztosan felcsendül majd kultikus, Wonderful Life című slágerük. Az este főfellépője a The Chainsmokers lesz, az amerikai DJ/producer páros Memories Do Not Open turnéjukkal érkeznek hozzánk. 
Az A38 Sátor is hemzsegni fog az izgalmas produkcióktól, úgy, mint az alt-popos Oh Wonder, a szörfrockos, pszichedelikus Allah-Las vagy a The Pretty Reckless. A zenekar énekesnője a Gossip Girlből ismert Taylor Momsen, aki igazi vadóc és a koncerteken sem fogja vissza magát. Alig várjuk! Utánuk az új-zélandi The Naked and Famous játszik táncos szintipopot, majd Tycho húz be egy másik világba ambientes elszállásaival. 
A Telekom Arénában Steve Aoki dobálja majd arcunkba a tortákat, de a sztár DJ mellett itt lesz még Morten, dán lemezlovas, akinek például a Beautiful Heartbeat lüktetését is köszönhetjük, Garmiani, svéd dance producer és a szemtelenül fiatal és tehetséges Matroda is. 
A Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál magyar oázisánál 16.30-tól az Éter Plusz Tehetségkutató győztese, Koszika & The Hotshots játszik, majd a Qualitons, akiknek még a Red Hot Chili Peppers is megfordult a koncertjükön. De itt lesz még a folkos Bagossy Brothers Company, a Hiperkarma, a bájos Margaret Island és a szívszaggató Vad Fruttik is. 
Ha pedig már itt a vasárnap, és miénk az egész nap, belevethetjük magunkat a különböző mozgásformákba, végigjárhatjuk a Vándor Vurstlit vagy kipihenhetjük a hét fáradalmait a Sziget Beach – Cökxpon Chill Gardennél. Koktélt szürcsölhetünk a hangulatos parton, miközben a Tilos DJ-i gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódáshoz szóló háttérzenéről. De nemcsak a Duna, a zene vagy a kényelmes babzsákok miatt érdemes megkeresni a Sziget csücskét, hiszen felfrissülhetünk pránanadi kezelésenjógázhatunk, kipróbálhatjuk a hastáncot, de alkothatunk is valami szépet a Csapati Kézműves Menedékben és önmagunkkal is „randizhatunk” az Önismereti játszótéren
Az Afro-Latin-Reggae Falu valószínűleg a Sziget egyik legforróbb helyszíne, ahol hajnalig rophatjuk afrikai ütemekre, de akár kora reggel is érdemes erre venni az irányt. A Világzenei Színpaddal szemben elterülő részen minden reggel 11.30-kor indul a Hatha Jóga workshop, majd a Capoiera, de itt tanulhatunk afrikai táncokat, egyiptomi hastáncot, szambát, salsát, sőt még azt is, miként szólaltassuk meg az afrikai dobokat. 
A Vándor Vurstli évről-évre az egyik leglátogatottabb nappali helyszín, ahol lehet zsonglőrködni, lesznek vásári mutatványosokjósda, marionette Sarkadi Balázs saját maga által faragott bábjaival, sőt, még bűvész show kis Kiss Balázs prezentálásában. Igazi kelet-európai forgatag vár itt, ahol letesztelheted ügyességedet, minden egyes nap 13 órától, este 9-ig.