Szépülj a Holddal!

03. 25.

Őseink még szoros összeköttetésben éltek a Holddal. Figyelték ciklikus változásait, tisztában voltak a természetre és az emberi életre gyakorolt hatásaival. Pontosan tudták mely fázisában mit kell előtérbe helyezni, mit érdemes kerülni. Mára, a rohanó világ hozományaként, az ember egyre inkább elveszti a kapcsolatát, kapcsolódását az egész bolygó, az óceánok, a növények és állatok életét befolyásoló Holddal.

Lássuk mire érdemes figyelni a 4 holdfázis alatt, hogyan érdemes kihasználni áldásos hatásait, valamint elkerülni azokat a dolgokat, melyek nem javallottak egy adott időszakban! Íme, hogyan hathat egészségünkre és szépségünkre a Hold pillanatnyi állása:

Újhold

Ez az időszak hatékonyabbá tesz minden tisztulási folyamatot, legyen ez egy gyümölcs- vagy léböjtnap, vagy akár az életmódváltásunk kezdete.

A fogyás sokkalta gyorsabban, könnyebben történik.

Érdemes a nagy elhatározásokat is ezekben a napokban véghezvinni, hiszen a Hold energiája segít megerősíteni őket.

A házimunka, testmozgás, és minden egyéb aktív folyamat erősen támogatott ebben az időszakban!

A kozmetikust, fodrászt is érdemes Újhold idején látogatni amennyiben a tisztulásé és vágásé a főszerep, ugyanis a bőrünk szebben tisztul, a hajunk pedig gyorsabban nő.

Próbáld ki:

Kezdd a napodat, egyből ébredés után 3dl meleg (de nem forró) vízzel, amibe egy fél citrom levét facsarod. Csodálatosan hat az anyagcserére, gyorsítja a tisztulási folyamatokat, kiegyensúlyozott védelmet, energiát ad a szervezetnek.

Növekvő Hold

Amennyiben hízni szeretnénk, most lehet hatékonyan magunkra varázsolni azokat a plusz kilókat, abban az esetben viszont, ha nincsenek erre irányuló vágyaink, erősen javallt odafigyelni a táplálkozásunkra, hiszen a növekvő Hold napjai alatt rendkívül könnyen szaladhat fel ránk felesleg.

Abban az esetben, ha vizesedésre hajlamos a szervezetünk, érdemes a só fogyasztását is minimalizálni, a vízivást viszont növelni.

Bőrünk csodásan regenerálódik, az arcpakolásoknak van itt az ideje.

Hajunk is meghálálja a törődést, válasszunk minél egyszerűbb, otthon is elkészíthető, természet inspirálta pakolást. Olívaolaj, méz, tojás a bőrünknek és a hajunknak is egyaránt kedvez.

Figyeljünk rá, hogy ebben az időszakban fokozottan kerüljük a gyógyszerek, kemikáliák fogyasztását, ha nem muszáj, ne vegyünk be fájdalomcsillapítót sem, részesítsük előnyben inkább a természetes megoldásokat.

Próbáld ki:

Használd a csokoládéban lévő kakaóvaj táplálását, és kényeztesd magad egy végtelenül finom pakolással. Olvassz fel egy tábla minél magasabb kakaótartalmú (legalább 70%-os) étcsokit, keverj bele egy kanál mézet, és kend fel az arcodra. Relaxálj így 20 percet, majd gyengéden mosd le a masszát.

Telihold

Semmiképpen sem javasolt erre a hétre időzíteni a diéta, méregtelenítés kezdetét, hiszen rendkívül nehezen enged a szervezet, sőt, az ilyenkor felszaladt kilóktól a legmunkásabb megszabadulni.

A pihenés, feltöltődés ideje ez, érdemes elcsendesülni, befelé figyelni, esetleg meditációval, jógával erősíteni e folyamatokat.

A szépészeti kezeléseknek kedvez a Telihold, a táplálás, kényeztetés ne csak módjával történjen!

Mivel fájdalomküszöbünk sokkalta alacsonyabb, érdemes a műtéteket, fogászati beavatkozásokat más napokra időzíteni!

Próbáld ki:

A napi (kezdetben) egy percig végzett hasi légzés segít az elmének megpihenni, és csodásan feltölt bennünket a megfelelő energiákkal, miközben a szervezetünkre is rendkívül kedvező hatással bír. Így gyakorold: feküdj le kényelmesen, csukd be a szemeid, és tudatosítsd magadban, hogy most egy percig semmi másra nem fogsz figyelni a légzéseden kívül. Képzeld azt, hogy egy lufi van a hasadban, amit belégzés alatt felfújsz, kilégzés során pedig kiengeded belőle a levegőt.

Ha azon kapod magad, hogy mindenfélén gondolkodsz, csak finoman irányítsd figyelmed vissza, és folytasd a lélegzést!

Fogyó Hold

A fogyó Hold fázisában, ahogy a természetben, úgy az emberi életben is a kiáramlás, az erők és energiák kiadásának ideje jön el.

Szinte minden házimunka kevesebb erőbefektetéssel sokkalta hatékonyabban végezhető, érdemes ezekre a napokra időzíteni a régi dolgainktól való megválást.

A pihenés és feltöltődés kiváló időszaka ez.

Érdemes fogyó Hold napjain kezdeni méregteleníteni, a diéta is sokkal hatékonyabb lesz.

Minden, utunkba sodort nehézséget, kihívást most könnyebben tudunk átértékelni.

Csökken a fájdalomérzet, ideális időszak a műtétekre.

Próbáld ki:

A felesleges, ártó kemikáliák helyett helyezd előtérbe a természet inspirálta tisztító erőt az otthonodban is! Keverj ki 20%-os ecetet pár kanál szódabikarbónával és egy kevés vízzel, és máris nekiláthatsz a szuper hatékony, higiénikus, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb és környezettudatos takarításnak!