Sztárok divatmárkái

08. 17.
Szerző: 

Számos sokoldalú sztárt ismerünk, akik többek közt saját divatmárkával vagy -kollekcióval is büszkélkedhetnek. De olyanok is vannak, akik hiába szeretnék, a divatvilág (és a fashionista rajongótábor) nem zárja őket a szívébe. Jöjjenek most példák mindkét esetre egyenesen a sztárvilágból!

Tedd: Victoria Beckham

Korábban sokan nem hitték volna, de az egykori Spice Girl elképesztően sikeres lett divattervezőként: 2011-ben az év dizájnerének választották, de talán ennél is nagyobb elismerés számára, hogy olyan sztárok viselik rendszeresen a nevével fémjelzett tökéletes szabású ruhákat és nagyszerű kiegészítőket, mint Beyoncé, Anne Hathaway, Jada Pinkett-Smith vagy a szépséges modell, Jourdan Dunn.

Ne tedd: Miley Cyrus

Volt időszak, amikor még Miley Cyrus komolyabban kacsingatott a divatvilág felé. 2009-ben például a Wal-Martban lehetett kapni azokat a ruhákat, amelyeket Max Azriával együttműködve tervezett. Nos, az átütő siker elmaradt, és azóta Mileyt is jobban érdeklik saját szelfijei, mint a divatvilágban befutható karrier lehetősége.

Tedd: Nicole Richie

Bár nem mindig volt kifogástalan a stílusérzéke, Nicole Richie ebben is sokat változott az elmúlt években. Manapság a divatimádók már nemcsak megjelenését, hanem a kislányáról elnevezett, vintage ihletésű House of Harlow 1960-as ékszermárkáját is dicsérik. Ezek a szépen kidolgozott darabok azonnal egyedivé és elegánssá varázsolják bármelyik egyszerű ruhát.

Ne tedd: Lindsay Lohan

6126. Ez lett Lindsay Lohan 2008-as leggingskollekciójának neve, ami tulajdonképpen szép gesztus egyik példaképe, Marilyn Monroe felé (a szexszimbólum 1926. június elsején született – A szerk.). Az átütő siker elmaradt, jöttek viszont Lindsay botrányai. A többi pedig már szinte történelem.

Tedd: Gwen Stefani

L.A.M.B. névre keresztelt divatmárkája 2003-ban a LeSportsackal való együttműködésként indult, de csakhamar önálló életre kelt, mert még azok is megőrülnek Gwen vadóc, nőies, bohém és szexi cuccaiért, akik egyébként sem No Doubt nevű zenekarát, sem szólóban előadott dalait nem szerették igazán. Tavalyi adatok szerint a márka évi 90 millió dolláros forgalmat bonyolít, és már rég nemcsak ruhákat árulnak, hanem kiegészítőket, cipőket és parfümöket is.

Ne tedd: Kardashian Kollection

A Searsnél árusított kollekció kapott hideget-meleget, de leginkább hideget. A potenciális vásárlókat ugyanis elijesztették a 100 dolláros, illetve annál is nagyobb összegű címkék. Főleg azért, mert ha közelebbről is megnézték, a kollekció darabjai elég rossz minőségű holmiknak tűntek. Mások viszont azt kifogásolták, hogy ha már ennyi pénzt költenek ruhákra, akkor nem feltétlenül közönséges darabokban szeretnének feszengeni, márpedig sokak szerint a Kardashian Kollection ilyen lett. A sikertelenséget mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy egyébként a Kardashian család tagjai sem viselik ezeket a ruhákat.